15 augusti, 2018

Hej världen!

Som ni säkert märkt så har jag varit väldigt inaktiv den senaste tiden på min hemsida. Detta på grund av att jag haft lite och stå i. Jag har bland annat käkat salta pinnar för freden och chillat med Obama. Skämt åsido, har mest varit lat och prioriterat träning, tävling och skola. Men ska framöver försöka väcka hemsidan till liv igen.

Vad har hänt sen sist, kanske ni undrar?! Till största delen har jag varit sjuk. Däremellan har jag tränat och tävlat så mycket jag kunnat. Höjdpunkten under tävlingssäsongen var junior-VM i Goms, en by bland de Schweiziska bergen. Resultaten där speglade lite hur min säsong såg ut i helhet, där jag blandat extremt dålig lopp med tävlingsresultat som man inte behöver skämmas för.

Under JVM blev mitt bästa lopp blev skiathlontävlingen. En väldigt rolig tävlingsform där jag med många andra hade uppskattat fler tävlingar i denna form. Innan loppet kände jag mest en stark revanschlust ifrån 10km loppet som blev ett riktigt magplask.

Den klassiska delen på loppet kändes väldigt bra tack vare riktigt snabba skidor, kunde jag hänga med täten enda till skidbytet. Själva skidbytet går kanske inte in i historieböckerna som ett av de snabbare, så väl där blev det en lucka upp till de snabbaste åkarna. Försökte täppa till luckan till de starka utländska löparna framför mig, men var helt enkelt inte tillräckligt stark för det. Jag fick istället kort därefter sällskap av min rumskamrat till lika smålandskompis Leo Johansson och ett par ryssar. I slutet fick vi båda vika ner oss för de ryska lokomotiven. Jag  lyckades i varje fall bli bäste svensk och smålänning på en 11:e plats. Något jag får vara nöjd med en säsong som inte riktigt velat gå min väg.

Den kanske absolut största höjdpunkten skulle varit junior-SM på hemmaplan i Jönköping. Något jag tyvärr missade på grund av sjukdom. Tråkigt såklart, men jag fick istället glädjas av att flera duktiga Hallbyiter som gjorde starka prestationer.

Min sista säsong som junior är över vilket innebär att min studietid på Mora skidgymnasium är avslutad efter fyra år på det naturvetenskapliga programmet. Efter mycket hårt slit i skolan lyckades jag få toppenbetyg i samtliga skolämnen. Inte så mycket sanning i det, men skrattat mycket har jag gjort, tack vare goa och glada kompisar.

Efter säsongen bestämde jag mig även för att byta klubb till IFK Mora SK där jag hoppas kunna ta ytterligare kliv i min utveckling som skidåkare.

Sommarträningen har hittills präglats av mycket sjukdom, men jag är inte bitter för det. Än är det långt kvar till säsongen drar igång.

Nu börjar ett nytt kapitel i mitt liv. I slutet av sommaren kommer jag flytta vidare till Falun där jag kommer gå på Dala Sport Academy och förhoppningsvis få träna med ett lika gott gäng som i Mora. Tanken är också att plugga lite grann. Får se hur det blir med det.

På återseende.

Bilder: Bildbyrån och Jönköpings Posten

Tillbaka