3 oktober, 2017

September 2017

Hej igen! Mycket har hänt sedan senaste inlägget och jag tänkte ge er en kortare summering på hur den senaste månaden har sett ut för min del.

Bara några dager efter att jag börjat skolan blev jag förfrågad om att vara med på vasastafetten här i Mora. En rolig löpstafett uppdelat i tio sträckor ifrån Sälen till Mora. Sprang för laget SIR B 40+Trimtex som var ett hopplockat lag med bland annat före detta längdlandslagsåkaren Martin Johansson samt ett antal duktiga landslagsorienterare i laget. Jag fick äran att springa sista sträckan mellan Eldris och Mora. Det blev en tuff och blöt historia då jag fick gå ut i ledningen med exakt en minut efter att laget gjort en överraskande bra insats på de första nio sträckorna. Efter mig jagade landslagsmeriterade löparen Olle Walleräng med ett flertal SM-guld på medeldistans och seger i finnkampen. Målet var att hitta ett tempo som jag kunde hålla hela vägen in mål. Kände att jag hade kontroll på löpningen fram till att det var cirka en kilometer kvar. Började då få krampkänningar i mina vader. Något som visade sig bli förödande då jag fick släppa förbi mig Olle med 200 meter kvar till mål. Men trots allt en bra laginsats som räckte till en andraplats.

Ett par veckor efter detta var det dags för det fjärde och längsta lägret med landslagets träningsgrupp 3. Ett tiodagarsläger i Jämtlands skidparadis Åre. Innan vi anlände till Åre hann vi med ett tröskelpass på Östersunds rullskidbana. De första tre dagarna på lägret var också de finaste vädermässigt. Soligt och vindstilla gjorde att turerna upp på Åreskutan gick väldigt lätt.

Under resterande dagar smög sig det jämtländska höstvädret in (ungefär som den småländska vintern) över Åre. Under dessa dagar hann vi bland annat med ett klassiskt rullskidrace på 15km i Vålådalen där jag blev ordentligt uppläxad av de äldre killarna i laget + Leo. En hel del fjällöpning hann bockas av under vistelsen. Mellan passen låg fokus på att vara så lat som möjligt. Om man inte sov så spelade vi olika sällskapsspel för att låta tiden gå. På kvällarna hade vi ofta teknikuppföljning där vi samtalade och gav varandra feedback på saker man kan utveckla i sin skidåkning. De tio dagarna gick fort även om man var sliten på slutet av lägret.

Till slut så avslutades en bra träningsperiod med en helg med tester i Östersund, Lidingöloppet samt SM-stafett i orientering. Testerna fick jag många positiva svar ifrån utan att säga för mycket. Lidingöloppet blev en tung historia från start till mål. Slutade som en besviken 8:a efter de tio sprungna kilometrarna. Dagen efter var det dags för SM-stafett i orientering där min klubb Jönköpings OK slutade på en hedrande 5:e plats med medaljkänning enda tills de sista hundra metrarna.

Som ett litet tillägg har jag startat ett samarbete med klädmärket Trimtex som är ett ledande sportklädesmärke i Skandinavien. De har grymma kläder för alla årstider och idrotter. Vill du som jag ha på dig snabba och hållbara kläder när du tränar. Kolla in www.trimtex.se för mer info.

Om drygt två veckor är det dags för snöpremiären säsongen 2017/2018. Något jag ser fram emot.

Vi hörs! // Eric

 

Tillbaka